Koledar dogodkov

<< Maj >>   << 2020 >>
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KS Gorica pri Slivnici ne jamči za vsebino objav društev!

Dogodki v tekočem mesecu

Spominski pohod na Klemenčo jamo

, 30.5.2020

Otroško doživljajsko igrišče RAMNA

Praznično na Sv. Heleni

objavljeno 11.11.2013

p1010011_730Vsem, ki ste uspeli danes priti na našo že 6. tradicionalno prireditev Po sveti Heleni Martin na star način,...

...se iskreno zahvaljujemo za vašo pozornost. Verjamemo, da vam ni bilo žal. Organizatorji ocenjujemo, da je prireditev v celoti uspela tako programsko, kakor tudi po udeležbi. Naše delo na področju vzpodbujanja razvoja tega okolja, ki izhaja iz zelo bogate tradicije, tako dobiva smisel. Z navedeno prireditvijo iz leta v leto postavljamo na ogled rezultate našega dela in prizadevanj celotnega leta in to v tesnem sodelovanju s tem, kar nam omogoča in nudi narava. Tako dobivamo vzpodbudo za naše delo v naprej. Odločeni smo, da bomo s tem nadaljevali tudi v prihodnosti, saj smo prepričani, je čista narava, bogata preteklost in tradicija, določene naravne možnosti in naša delavnost, iznajdljivost in kanček Kozjanske trme, tista pot, ki nam bo omogočila preživetje in nadaljnji razvoj.

Prireditev je bila pripravljena tudi kot drugo spominsko srečanje na legendarnega glasbenega virtuozu na diatonični harmoniki Lojzeta Slaka in to s posebnim razlogom. Zato so bili osrednji gostje ponovno Fantje s Praprotna. Letos nas je s svojo prisotnostjo zelo počastila  njegova žena ga. Ivanka Slak, ki izhaja prav iz tega okolja Sv. Helene v Javorju. Z njo pa sta bila tudi njegova sestra in brat.

 Po prireditvi, ki jo je vodil Davor Pušnik, vodja ansambla Unikat, je bil dan odprtih vrat v zidanicah za vse obiskovalce. Tam se je našla marsikatera tekoča in kulinarična dobrota pridnih rok tukajšnjih ljudi. Tako se je veselo vzdušje v popoldanskih urah preneslo v zidanice in je trajalo vse do večera. Zidanice pa so družno obiskale tudi dosedanje in nova vinska kraljica.

Tisti, ki tokrat iz kakršnihkoli razlogov niste uspeli priti, vam sporočamo, da je nova vinska kraljica Sv. Helene 2013 postala Valerija Tanšek, ki je krono prejela od dosedanje vinske kraljice Petre Drač. Ta je svojo vlogo odlično opravila, za kar ji gre vsa zahvala. Verjamemo, da bo tudi nova kraljica uspešno promovirala naše okolje, tradicijo in naše pridelke. 

Organizatorji smo imeli letos še posebno srečo z vremenom, saj vso dopoldne do poznih popoldanskih ur tu ni bilo padavin.

V imenu organizacijskega odbora
Jože Artnak

kraljice-pomanjana

 


> nazaj

KS Gorica pri Slivnici ne jamči za vsebino objav društev!

© 2006-2020 KS Gorica pri Slivnici. Vse pravice pridržane. Tel: (03) 747 88 88, fax: (03) 747 88 86, e-pošta: ks.slivnica@siol.net