Koledar dogodkov

<< Februar >>   << 2020 >>
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

KS Gorica pri Slivnici ne jamči za vsebino objav društev!

Dogodki v tekočem mesecu

Mladi. zimovanje

Objava naknadno, 22.2.2020 - 24.2.2020

Otroško doživljajsko igrišče RAMNA

Praznik KS Slivnica pri Celju

objavljeno 12.10.2015

Praznovanje praznika KS Slivnica pri Celju se vsako leto seli po njenih vaških skupnostih. Letošnje, je bilo zaradi raznih uspešnih investicij načrtovano na igrišču na Slivnici, skupaj s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Magdalene in otvoritvijo nove ceste v zaselku. A ker je dopoldne postreglo s klavrnim, deževnim vremenom, so po maši in kljub dežju zelo obiskani otvoritvi ceste, nadaljevanje praznovanja preselili v kulturni dom v Gorici.

Nadaljevanje praznika se je v kulturnem domu udeležilo okoli 100 ljudi. Navzoče je najprej pozdravil župan občine Šentjur Robert Polnar, ki je z opravičilom prireditev moral kasneje zapustiti, saj je v odsotnosti župana kot najvišji predstavnik občine moral sprejeti predsednika RS Boruta Pahorja na srečanju kmetov na Ponikvi. O tem, kako je potekalo prvo leto novega sveta KS Slivnica pri Celju in o društvih, je med drugim tudi v poeziji povedal njen predsednik Janez Palčnik in dodal, da brez sodelovanja krajanov nebi mogli priti do uspehov. V imenu organizatorjev – vaške skupnosti Slivnica je spregovoril Zvonko Šentjurc, ki ga na Slivnici poznamo predvsem kot gonilno silo za večino projektov. Skozi program smo lahko slišali Kresnice, učence OŠ Slivnica pri Celju z igrivimi recitacijami in Ivo Čede, ki je na citre zaigrala venček slovenskih ljudskih pesmi, na platnu ob odru pa skozi fotografije vse gradbene, kulturne in ostale aktivnosti skozi leto.

POSMRTNO PRIZANJE ALOJZU JEVŠNIKU

V zaključku uradnega dela, je komisija KS za priznanja po nagovoru njenega načelnika Draga Kešeta, priznanja podelila bivši učenki OŠ Slivnica pri Celju Katji Pungeršek (predlagatelj: OŠ Slivnica pri Celju), bivšemu predsedniku KS Slivnica pri Celju Vladimirju Artnaku (predlagatelj: KS Slivnica pri Celju), predsedniku vinogradniškega društva sv. Urban Martinu Cmoku ml. (predlagatelj: Vinogradniško društvo sv. Urban) zakoncema Mariji in Jožetu Franc za hortikulturno dejavnost na Slivnici (predlagatelj: ŠED Slivnica), planinski vodnici in kulturnici Nini Gradič Planko (predlagatelj: PD Slivnica pri Celju), bivšemu svetniku KS Slivnica pri Celju Andreju Hostniku (predlagatelj: KUD Paridol), pisno pohvalo pa so ob 10-letnici podelili balinarskemu klubu in DU Gorica pri Slivnici . Podelili so tudi posmrtno priznanje pevcu, kulturniku in svetniku KS Lojzetu Jevšniku (predlagatelj: VS Paridol) za njegovo udejstvovanje na kulturnem in ostalem področju. V njegovem imenu je priznanje sprejela žena, kateri so priznanje izročili z zahvalo, da ga je družina vedno podpirala.

Po koncu uradnega dela se je slavje nadaljevalo ob zvokih ansambla Vžig in brezplačnem golažu

Tukaj je povezava do utrinkov s praznovanja KS Slivnica pri Celju. UTRINKI

 

> nazaj

KS Gorica pri Slivnici ne jamči za vsebino objav društev!

© 2006-2020 KS Gorica pri Slivnici. Vse pravice pridržane. Tel: (03) 747 88 88, fax: (03) 747 88 86, e-pošta: ks.slivnica@siol.net