Koledar dogodkov

<< November >>   << 2020 >>
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

KS Gorica pri Slivnici ne jamči za vsebino objav društev!

Dogodki v tekočem mesecu

Planinski večer

Kulturni dom Gorica, 27.11.2020

Otroško doživljajsko igrišče RAMNA

OBVESTILO OBČANOM – ŠTAB CIVILNE ZAŠČITE IN VARSTVO OTROK - KORONAVIRUS

objavljeno 15.3.2020

Spoštovane občanke in občani,
 
ponovno vas obveščamo, da Občina Šentjur v obdobju pred pojavom in sedaj v času širitve koronavirusa ves čas ukrepa skrbno in preventivno ter se prilagaja spremenjenim razmeram in odredbam Vlade RS in priporočilom zdravstvene stroke. Po sprožitvi regijskega štaba civilne zaščite in aktiviranja načrta Zaščite in reševanja, se je v petek ponovno sestal in tudi formalno aktiviral Štab Civilne zaščite Občine Šentjur. Še pred tem so se večkrat sestali predstavniki vseh javnih zavodov v naši občini. Dorečeni so bili vsi nadaljnji ukrepi glede organizacije pomoči vsem našim občankam in občanom.
 
Po odredbi o zaprtju vrtca in šol z jutrišnjim dnem, v ponedeljek, 16. marca, Občina Šentjur zagotavlja varstvo otrok staršev, ki morajo izvajati nujne delovne obveznosti, o čemer so javni zavodi že obveščali. V kolikor bi bilo varstvo potrebno, se bo izvajalo v prostorih Vrtca Hruševec in OŠ Hruševec Šentjur.
 
Prav tako bo zagotovljena pomoč s strani civilne zaščite, rdečega križa in ekip prve pomoči, za primere zagotovitve oskrbe za najbolj ranljive člane naše skupnosti. Prosimo, če ste nanje pozorni in pomagate pri obveščanju, še posebej, če gre za starejše, ki živijo sami. Tudi za ta namen smo že pozvali krajevne skupnosti, ki so prav tako pripravljene pomagati.
 
Za kakršnakoli vprašanja glede varstva otrok in drugih oblik pomoči ter za splošne informacije vam je na voljo ŠTAB CIVILNE ZAŠČITE OBČINE ŠENTJUR. Štab CZ Občine Šentjur deluje na lokaciji Mestni trg 10, 3230 Šentjur, telefon 03 747 13 22, e-pošta: stab.cz@sentjur.si.
 
Dnevi, ki so pred nami, bodo velika preizkušnja in izziv. Verjamemo, da ga bomo ob doslednem upoštevanju navodil tudi premagali. Ne pretirana panika, ne popolna brezbrižnost, nista prava pot. Bodimo preudarni, razumni in organizirani. Čeprav vam odsvetujemo neposredne socialne interakcije, bodimo skupaj. In predvsem, ne podlegajmo hujskaštvu, govoricam ter iskanju krivcev.
 
Ostanite zdravi!
 
ZDRAVSTVENI DOM ŠENTJUR
Pacienti, ki sumite, da ste okuženi z novim koronavirusom SARS-CoV-2 (imate vročino, kašljate, težko dihate in ste znotraj 14 dni pred pojavom simptomov in znakov bolezni bivali/potovali na območjih s povečanim tveganjem za prenos koronavirusa, NE VSTOPAJTE V ZDRAVSTVENI DOM. Pokličite na številko 03 746 24 00 ali na telefonsko številko dežurnega zdravnika 031 650 334 in zunaj počakajte na prihod zdravstvenega delavca.

SPLOŠNA BOLNIŠNICA CELJE
Zaradi nove epidemiološke situacije smo 13. 3. 2020 ob 11. uri spremenili način zdravstvene obravnave na Vstopni točki za odvzem in obravnavo oseb s sumom na COVID-19. Vsi pacienti morajo v bodoče najprej vzpostaviti telefonski kontakt s svojim izbranim osebnim zdravnikom ali drugim zdravnikom v področnem zdravstvenem domu (tudi v okviru dežurnih ambulant teh zdravstvenih domov), ki preveri potrebo po odvzemu brisa in osebno pokliče na vstopno točko, kjer dobi informacijo o terminu za odvzem. Ob klicu zdravnik v vstopno točko posreduje tudi kontaktno številko pacienta. Osebno naročanje na odvzem brisa za testiranje na okužbo s koronavirusom od navedenega termina ne bo več možno!!!
 

 

> nazaj

KS Gorica pri Slivnici ne jamči za vsebino objav društev!

© 2006-2020 KS Gorica pri Slivnici. Vse pravice pridržane. Tel: (03) 747 88 88, fax: (03) 747 88 86, e-pošta: ks.slivnica@siol.net