Koledar dogodkov

<< Februar >>   << 2023 >>
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

KS Gorica pri Slivnici ne jamči za vsebino objav društev!

Dogodki v tekočem mesecu

Ni podatkov o dogodkih v trenutnem mesecu.

Otroško doživljajsko igrišče RAMNA

KRAJEVNA SKUPNOST GORICA PRI SLIVNICI

Krajevna skupnost Gorica pri Slivnici je jugovzhodni del Občine Šentjur, ki povezuje večje kraje Gorica pri Slivnici, Slivnica, Javorje, Bukovje, Paridol, Vezovje in Voduce, kjer so tudi sedeži vaških skupnosti. V njej živi približno 2000 ljudi.

Središče krajevne skupnosti se je iz kraja Slivnica na hribu, ki je bila dolgo leta upravno-šolsko-župnijski center, prestavilo v dolino, v kraj Gorica, v katerem so sedaj pošta, osnovna šola, vrtec, krajevni urad, kulturni in gasilski dom ter v njem podružnica Knjižnice Šentjur. Gorica se zaradi ugodnega prostorsko-prometnega položaja vedno bolj širi, prav tako pa se tudi v drugih krajih krajevne skupnosti ljudje vedno bolj zavedajo kvalitete življenja v naravnem okolju in zato ostajajo ter dajejo življenje celotni krajevni skupnosti.

Ta del šentjurske občine ima številne naravne in kulturne danosti: skozi Gorico teče reka Voglajna, najvišji hrib je s 670 metri Vrhe nad Paridolom, sicer pa so višji hribi še Gradišče, Gaj, Peseke, Sveta Helena, Col, Sele, ki jih krasijo hiše, zidanice, vinogradi, cerkvice ali pa ostanki pričajo, da so tod ljudje živeli že dolgo pred nami. Gorica se lahko pohvali tudi s Slivniškim jezerom, umetnim jezerom, ki bo nekega dne gotovo zasijalo v vsej lepoti.

Prebivalci se družijo v društvih, ki jih v tej skupnosti ni malo: gasilsko, planinsko, športno, turistično društvo, teniški klub, društvo mladih, društvo upokojencev, vinogradnikov, čebelarjev, društvo Sv. Helena ter Krajevna organizacija Rdečega križa Gorica pri Slivnici. Vsa ta društva skrbijo za zdrav duh med prebivalci, tako da jim nudijo številne načine preživljanja prostega časa in s tem širjenje znanja, ustvarjalnosti ter telesne kondicije.

 

Sestava KS Gorica pri Slivnici

Sestavljena iz 7 Vaških skupnosti s približno 2000 prebivalci.

Vaške skupnosti (VS) krajevne skupnosti so:

 

·         VS Gorica, Tratna, Rakitovec

 

·         VS Javorje, Drobinsko

 

·         VS Bukovje

 

·         VS Slivnica, Sele

 

·         VS Paridol, Jelce

 

·         VS Voduce, Vodice

 

·         VS Turno, Voglajna, Vezovje

 

 

Vsako vaško skupnost vodi vaški odbor, katerega predsednik je član Sveta KS.

 

 

© 2006-2023 KS Gorica pri Slivnici. Vse pravice pridržane. Tel: (03) 747 88 88, fax: (03) 747 88 86, e-pošta: ks.slivnica@siol.net